Держдеп пояснив заяву свого дипломата про знищення російських ракет

Сполучені Штати наполягають на негайному припиненні Росією прихованих розробок крилатих ракет, а також на примушенні Москви виконувати Договір про скорочення ракет малої і середньої дальності (РСМД).

Так пояснила заяву постійного представника США при НАТО посла Гатчісон речниця Держдепартаменту США Хізер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, з приводу заяви посла Гатчісон, вона говорила про посилення нашої стратегії оборони й стримування. Нинішня ситуація, коли Росія грубо порушує основні положення Договору РСМД, є неприпустимою. Наша мета – це виконання зобов'язань Росією", - наголосила представник Держдепартаменту.

Вона нагадала, що Вашингтон неодноразово впродовж чотирьох років заявляв про порушення Росією Договору РСМД.

"Росія не здійснила жодних кроків для того, щоб повернутися до виконання зобов'язань", - заявила офіційний представник США.

Натомість, продовжила вона, російська сторона звинувачує у невиконанні Сполучені Штати.

"Ми переконані, що виконуємо наші зобов'язання по Договору РСМД", - підкреслила Науерт.

Вона наголосила, що Вашингтон застосовує дипломатичні, військові, економічні та інші заходи для того, щоб "підвищити ціну для Росії" та гарантувати безпеку для Сполучених Штатів і союзників.

Читайте також: Росія перекинула до Сирії комплекси С-300

"США прихильні виконанню своїх зобов'язань щодо контролю над озброєннями та очікують, що Росія діятиме так само. Посол Гатчісон сказала, що наша мета – виконання Росією зобов'язань, і ми перебуваємо в тісних консультаціях з нашими союзниками по цьому питанню", - зазначила Науерт.

Як повідомляв Укрінформ, постійний представник США при НАТО Кей Бейлі Гатчісон у вівторок заявила, що РФ повинна припинити приховану розробку заборонених Договором РСМД крилатих ракет. При цьому дипломат заявила, що американські сили будуть готові знищити їх до першого застосування.