Танці з Путіним: австрійський міністр каже, що запрошення на весілля було спонтанним

Австрія дотримується лінії Євросоюзу відносно режиму санкцій проти Росії.

Про це заявила міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсль в інтерв'ю програмі «Conflict Zone» на Deutsche Welle

«Ми, австрійський уряд, склали нашу коаліційну угоду погоджуючись з позицією ЄС у всьому, що стосується режиму санкції... Звичайно, ми згодні (з санкціями проти РФ - ред.)», - сказала Кнайсль.

Дипломат нагадала, що Відень засудив анексію Криму і продовжує підтримувати санкції.

Відповідаючи на питання ведучого про присутність на своєму весіллі в серпні президента РФ Володимира Путіна, Кнайсль завірила, що запрошення це було «спонтанним». З оцінкою глави МЗС України Павла Клімкіна, що назвав запрошення «серйозною помилкою», вона не згодна.

«Я його запросила і не жалкую за цим», - підкреслила австрійський міністр, додавши, що оцінює візит Путіна як партнера з міжнародних питань, зокрема з питання Сирії.

Вона також повідомила, що на весіллі не лише танцювала з Путіним, але й обговорила з ним сирійську тематику.

Читайте також: Запрошення Путіна на весілля мало вплив на довіру між Києвом і Віднем - Клімкін

За словами Кнайсль, вона не засуджує дії Путіна і Росії в Сирії, при цьому визнає, що частину цивільного населення було вбито російськими військовими. «Ми маємо не просто Путіна й Асада, а проксі-війну, почату влітку 2011 року, в якій Росія - тільки один з акціонерів», - пояснила дипломат свою позицію.

Як відомо, 18 серпня Путін був присутнім на весіллі міністра закордонних справ Австрії Карін Кнайсль. На свято його запросила сама наречена.

У зв'язку з цим в МЗС Австрії заявили, що це було "приватне святкування і персональний візит, це не міняє зовнішньополітичної позиції Австрії".

У свою чергу голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко заявила, що участь Путіна у весіллі австрійського міністра дискредитує Австрію як нейтральну державу.

В той же час міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що запрошення Путіна на весілля міністра закордонних справ Австрії вплинуло на довіру між Києвом і Віднем.