Австралія зробила ще один крок до масштабної угоди про торгівлю

Нижня палата австралійського парламенту ратифікувала угоду про Транстихоокеанське торгове партнерство.

Про це повідомляє news.com.

“Ми хочемо, щоб число учасників угоди зростало... Важливо, щоб партнери скористалися її перевагами якнайшвидше”, - заявив основний лобіст угоди Стів Чобо.

За словами парламентаря, який до недавнього часу був міністром торгівлі Австралії і брав активну участь у роботі над документом, угода дасть австралійським експортерам доступ до 500 мільйонів споживачів в 11 країнах, а до 2030 року національний дохід збільшиться на 15,6 мільярдів доларів.

Він також додав що, крім сільськогосподарської продукції, такої як яловичина, цукор та зерно, угода створює нові можливості для сфер онлайн-бронювання та телекомунікацій.

Читайте також: Австралія і Нова Зеландія посилять контроль за дотриманням санкцій проти КНДР

Для схвалення документа чинна коаліція заручилася підтримкою опозиційної Лейбористської партії, хоча опозиція неодноразово заявляла, що вільна торгівля та дерегуляція знищили промисловість в Австралії, оскільки місцеві продукти не можуть конкурувати з дешевим імпортом.

Нагадаємо, угода про ТТП-11 включає такі країни як Австралія, Японія, Малайзія, В'єтнам, Сінгапур, Бруней, Нова Зеландія, Канада, Мексика, Перу та Чилі. США вийшли з угоди після того, як Дональд Трамп став президентом.

Угоду уже ратифікували Мексика, Сінгапур та Японія. Очікується, що найближчим часом це зроблять Нова Зеландія, Перу і Канада.