Туреччина перекидає свої війська в Ідліб - Reuters

Туреччина зміцнює свої позиції в сирійській провінції Ідліб, що перебуває під контролем сил, які протистоять Дамаску.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела в Туреччині та серед сирійської опозиції.

Високопоставлений співрозмовник в силових структурах сказав агентству, що турецькі військові зміцнили 12 блокпостів всередині Ідліб. При цьому три інших турецьких джерела повідомили лише про те, що військові та зброя були спрямовані на кордон між двома країнами.

«У нас є там військова присутність, і якщо на нас нападуть, ми будемо розглядати це як атаку на Туреччину, буде відповідна військова відповідь», - сказало джерело агентства.

Читайте також: Німеччина може відправити в Сирію військових, якщо Асад застосує хімзброю - Меркель

Мустафа Сераджи, якого агентство називає «високопоставленим сирійським повстанцем», заявив, що Анкара направила в Ідліб «десятки» бронемашин і танків, а також «сотні» бійців спецназу.

«Турецькі сили в Сирії отримали потужне підкріплення, їх точки спостереження, по суті, стали постійними військовими базами», - сказав він.

Читайте також: Розвідка США повідомила про дозвіл Асада застосувати хімзброю в Ідлібі

Співрозмовники агентства зауважили, що наступ урядових сил на Ідліб спровокує гуманітарну кризу на турецькому кордоні.

Нагадаємо: 10 вересня ЗМІ повідомляли про перекидання турецьких сил на кордон з Сирією. За даними агентства Anadolu, в прикордонний район була стягнута, зокрема, артилерія; Bloomberg передавав також про сили спецназу і танки.

Видання пов'язували це з необхідністю зміцнити кордони в разі загострення обстановки в Ідлібі, що може спровокувати масовий приплив біженців до Туреччини.