У світі 4 мільйони дітей-біженців не ходять до школи — ООН

Доповідь

У світі налічується близько 25,5 мільйона біженців, із них 7,5 мільйона - діти шкільного віку.

Про це йдеться у новій доповіді Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, повідомляє Центр новин ООН. 

"Кількість людей, вимушених залишити свої будинки через війни і переслідування, зростає по всьому світу. До кінця 2017 року загальна кількість біженців у світі становила близько 25,5 мільйона осіб. Із них 7,5 мільйона - діти шкільного віку. І чотири мільйони з них не ходять до школи - на півмільйона більше, ніж минулого року", - наголошується у документі.

Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді підкреслив, що освіта - це можливість допомогти дітям відновитися самим, а потім відновити свої країни.

Читайте також: Генсек ООН стурбований станом Сенцова

На думку авторів доповіді, необхідно надавати фінансову підтримку місцевим освітнім установам, які могли б залучати дітей-біженців до існуючих програм.

"Імовірність того, що діти-біженці ніколи не отримають освіти, у п'ять разів вища, ніж для звичайних дітей. І навіть після закінчення початкових класів лише 23% з них вдається продовжити освіту. Лише один відсоток підлітків із числа біженців вступає до вишів. При цьому 92 відсотки всіх дітей-біженців шкільного віку живуть в країнах, що розвиваються", - зазначають експерти.