Мін'юст Таїланду просять допомогти з королівським помилуванням ув'язнених українців

Україна попросила в Міністерства юстиції Таїланду сприяння у позитивному розгляді клопотань про індивідуальне королівське помилування ув’язнених в цій країні громадян України.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України у Королівстві Таїланд за результатами зустрічі очільника диппредставництва Андрія Бешти з Постійним секретарем Міністерства юстиції Таїланду Вісіт Вісітсораат.

"У рамках зустрічі домовлено про прискорення погодження і підготовки до підписання Договору про передачу засуджених осіб між Україною та Королівством Таїланд. Українська сторона висловила прохання сприяти позитивному розгляду клопотань про індивідуальне королівське помилування ув’язнених в Таїланді громадян України, що перебувають на розгляді тайської сторони", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Денісова планує поїхати до Греції, де в тюрмах знаходяться 165 українців

Як поінформували у посольстві, під час зустрічі відбувся обмін думками щодо розгляду проекту Угоди про взаємну правову допомогу у цивільних справах, а також ратифікації Договору про взаємну правову допомогу у кримінальних справах.

Як відомо, наразі в тайських в’язницях відбувають покарання 23 громадянина України, засуджені за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотичних речовин та підробкою банківських карток.