В Італії назвали ймовірні причини обвалу мосту

Ймовірними причинами обвалу автомобільного мосту в Генуї стали недоліки будівництва та погане утримування інфраструктурного об'єкта.

Про це повідомляє ANSA.

"Недоліки будівництва та погане утримання називаються причиною (обвалу мосту в Генуї - ред.). Між тим уряд намагається позбавити концесіонера Autostrade per l'italia, який контролюється компанією Atlantia, концесій щодо італійських автодоріг", - йдеться у повідомленні. 

За словами міністра внутрішніх справ Маттео Сальвіні, ще у лютому пожежники повідомляли про дефекти в мості, а в квітні був навіть зафіксований зсув частини, яка обвалилася нещодавно.  

Як повідомлялося, 14 серпня в Генуї обвалилася частина автомобільного мосту: впали близько 40 автомобілів, внаслідок чого загинули 43 особи.

Італійський уряд на наступний день запровадив режим надзвичайного стану в Генуї терміном на рік, що дасть змогу виділити перші кошти на подолання наслідків зі спеціального фонду надзвичайних ситуацій - п'ять мільйонів євро.

Читайте також: Італія у вересні запустить у дію план щодо удосконалення інфраструктури

Почато розслідування щодо компанії Autostrade per l'Italia, яка обслуговувала міст.

18 серпня в Італії оголошено днем національної жалоби, цього самого дня в Генуї почалися похорони загиблих.

Міст Моранді побудували в кінці шістдесятих років минулого століття. Останнім часом на споруді проводилися ремонтні роботи.

За даними МЗС України, українських громадян немає серед загиблих. Водночас двоє громадян України потерпіли.