Іран перед відновленням санкцій США отримав нові пасажирські літаки ATR

До Ірану за день до відновлення Вашингтоном санкцій проти Тегерана прибуло п'ять куплених у франко-італійської компанії ATR пасажирських літаків.

Про це повідомляє іранське державне агентство ІРНА.

"Сьогодні вранці в міжнародний аеропорт Тегерана Мехрабад для авіакомпанії Iran Air доставлено 5 літаків ATR 72-600. Вони прибули до іранського аеропорту після грандіозних випробувань у французькому місті Тулуза", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, компанія Iran Air підписала контракт на купівлю 20 пасажирських літаків ATR72 у франко-італійській компанії ATR після зняття міжнародних санкцій проти Ірану.

Читайте також: Іран хоче повернути США до ядерної угоди

Дотепер кількість доставлених до Ірану ATR72 досягла 13 штук.

Відомо, що після реалізації ядерної угоди іранський національний авіаперевізник Iran Air підписав контракти з французьким Airbus, американським Boeing і франко-італійським ATR для відновлення свого повітряного флоту, купивши 200 літаків.

Президент США Дональд Трамп 8 травня оголосив про вихід з угоди за іранською ядерною програмою, що накладала обмеження на активність Тегерана в ядерній сфері в обмін на зняття санкцій Радбезу ООН і обмежувальних заходів, які раніше вводили США і ЄС. Американський президент пообіцяв не лише повернути старі санкції, але і ввести нові, якщо Іран "вирішить втілити свої ядерні амбіції".