Австралія допоможе Греції у відновленні після пожеж

Уряд Австралії надасть Греції допомогу у проведенні відновлювальних робіт на постраждалих від пожеж територіях поблизу Афін.

Про це повідомляє прес-служба МЗСіТ Австралії.

“Ми готові підтримати Грецію в її зусиллях з відновлення, спираючись на наш досвід руйнівних внутрішніх пожеж”, - йдеться у спільній заяві прем’єр-міністра Австралії Малкольма Тернбулла та міністра закордонних справ Джулі Бішоп.

Читайте також: У Греції затримали підозрюваного в підпалах лісу

Зокрема Австралія відправить 10 членів групи реагування на надзвичайні ситуації з пожежних і рятувальних служб штатів Новий Південний Вельс та Вікторія. Ця робоча група займатиметься оцінкою руйнувань, завданих пожежею, у постраждалих районах.

Підтримувати роботу цієї команди будуть співробітники з реагування на кризові ситуації МЗСіТ та Служби надзвичайних ситуацій Австралії, які допоможуть Греції спланувати і скоординувати зусилля з відновлення.

Читайте також: Лісові пожежі в Греції: ідентифіковано тіла 76 загиблих

Як повідомлялося, пожежі в Греції розпочалися 23 липня. Ситуацію з гасінням вогню ускладнював сильний вітер, швидкість якого сягала 80 кілометрів на годину. За останніми даними під час масштабних пожеж загинули 88 людей.