У Конгресі США не хочуть бачити Путіна, якщо його запросить Трамп

Керівництво американського Конгресу не запрошуватиме президента РФ Володимира Путіна виступити перед зібранням, якщо він таки прибуде з візитом до Вашингтона за ініціативи глави Білого дому Дональда Трампа.

Про це заявили в суботу спікер Палати представників і лідер республіканців у Сенаті, повідомило американське інформагентство Reuters.

"Безумовно, ми не будемо надсилати йому (президенту Путіну – ред.) запрошення виступити на спільному засіданні", - зауважив спікер Палати представників Пол Раян у відповідь на пряме запитання журналістів.

Він уточнив, що виступати перед американським Конгресом є прерогативою союзників.

Зі свого боку, лідер республіканської більшості в Сенаті Мітч Макконел підкреслив: "Спікер (Пол Раян – ред.) і я дали чітко зрозуміти, що Путін не буде запрошений до Капітолію". Він також висловив занепокоєння втручанням РФ у виборчий процес у Сполучених Штатах.

Читайте також: Постпред США в ООН: РФ ніколи не будуть нашими друзями. Це факт

Як повідомляв Укрінформ, після зустрічі в Гельсінкі 16 липня президентів США і Росії, в Білому домі підтвердили, що Дональд Трамп запросив Володимира Путіна до Вашингтона, щоб "розвинути" конструктивний діалог. За інформацією обох сторін, візит російського лідера до американської столиці може відбутися восени цього року.