Канада ще на крок наблизилася до легалізації марихуани

Верхня палата парламенту Канади в остаточному голосуванні підтримала законопроект С-45 про легалізацію в країні вживання марихуани.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, законопроект підтримало 52 сенатори, 29 виступили проти.

Аби законопроект набув чинності, він ще має отримати підпис генерал-губернатора Канади, однак на цьому етапі складнощів не очікується.

“Нашим дітям було надто легко отримати доступ до марихуани, а криміналітету - заробляти на її збуті. Сьогодні ми змінили це. Наш план стосовно легалізації та регулювання марихуани щойно отримав схвалення Сенату”, - написав із цього приводу прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо на своїй сторінці у Твіттер.

За словами міністра охорони здоров'я Канади Жінет Петіпа Тейлор, після остаточного затвердження законопроекту, ще два-три місяці піде на те, аби створити роздрібні точки й запустити збут у країні марихуановмісних товарів.

Читайте також: Нижня палата парламенту Канади підтримала легалізацію марихуани

Нагадаємо, що легалізація марихуани була однією із найбільш суперечливих передвиборних обіцянок чинного прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо. Однак, вона дозволила йому заручитися підтримкою великої частини молодих виборців.