Париж: заяви Ірану про збагачення урану наближають країну до "червоної лінії"

Заява Ірану про збагачення урану в разі припинення дії ядерної угоди наближає країну до червоної лінії.

Про це на радіо Europe 1 заявив міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан, передає Anadolu.

"Я вважаю таку ініціативу небажаною. Вона свідчить про роздратування (з боку Тегерана). Це завжди небезпечно - підходити до червоної лінії", - сказав він.

Ле Дріан додав, що планує врятувати ядерну угоду.

Як повідомилося, на початку травня президент США Дональд Трамп оголосив про вихід країни з ядерної угоди (JCPOA), укладеної між Іраном, Сполученими Штатами, Росією, Китаєм, Великою Британією, Францією і Німеччиною в 2015 році, що передбачає виконання Тегераном низки кроків, спрямованих на обмеження своєї ядерної програми в обмін на скасування санкцій. Трамп звинуватив Іран у пособництві тероризму і прагненні продовжувати розробку ядерної зброї. Після виходу з угоди США розширили санкції проти Ірану.

Читайте також: Тегеран збирається збільшити обсяг збагачення урану

Решта учасників угоди розкритикували рішення Трампа і заявили про намір зберегти домовленості в силі. Водночас в іранському МЗС повідомили, що у європейських країн є термін від 45 до 60 днів, щоб надати гарантії щодо захисту інтересів Ірану і компенсації збитків, завданих унаслідок виходу США з угоди. Якщо ж європейські учасники угоди не зроблять цього, Іран попереджає про ухвалення "вимушених рішень".