Центральноафриканська Республіка затвердила суд з військових злочинів

Центральноафриканська Республіка схвалила закон про створення спеціального кримінального суду для розслідування військових злочинів і злочинів проти людяності.

Про це повідомляє Reuters.

«За допомогою цього закону ми зможемо розраховувати на систему правосуддя, щоб покласти край конфліктам і масовим вбивствам», - підкреслив національний депутат Ернест Мезедио.

Читайте також: На миротворців ООН в ЦАР напали, є загиблий

Суд буде розглядати всі злочини, вчинені впродовж більш ніж десятиліття етнічного і релігійного конфлікту в ЦАР, під час якого сотні людей загинули. Багато з них зазнали згвалтування і тортур, але, за словами правозахисників, злочинці не зіткнулись з яким-небудь значущим правовим переслідуванням.

Заступник представника ООН в ЦАР заявив, що трибунал, до складу якого увійдуть як національні, так і міжнародні судді, почне офіційні розслідування з наступного тижня.

Читайте також: Миротворча місія ООН постраждала від нападу бойовиків в ЦАР, є жертви

Як відомо, Центральноафриканська Республіка пережила ряд сильних політичних криз після того, як колишній президент Франсуа Бозиз захопив владу в результаті державного перевороту 2003 року.

В 2013 році в країні спалахнуло масове насильство, коли повстанці з коаліції «Селека» проводили військові дії проти урядових сил.