Експерт про "тест" для західних лідерів: чи потискатимуть руку Путіна після убивства Бабченка

Убивство критика російського режиму журналіста Аркадія Бабченка стане тестом для західних лідерів, чи потиснуть вони «криваву» руку убивці, відвідуючи у Росії Чемпіонат світу з футболу.

Таку думку у Facebook висловив дослідник радикальних рухів у Європі український експерт Антон Шеховцов.

«Можливо, це трохи віддалене порівняння, але убивство критичного до Кремля Аркадія Бабченка також може стати тестом для західних посадовців напередодні Кубку світу ФІФА з футболу. Чи вони поїдуть до Росії, щоб потиснути забруднену свіжою кров’ю руку убивці?» - заважив Шеховцов.

Він висловив переконання, що таким чином убивця журналіста хоче принизити західних лідерів, здобувши при цьому для себе перемогу.

Читайте також: Підло, у спину: соцмережі відреагували на вбивство Бабченка

Як повідомляв Укрінформ, повідомлення про те, що в Бабченка стріляли, надійшло до поліції о 20:15 у вівторок. Журналісту тричі вистрелили у спину в під'їзді будинку, коли він повертався з магазину. Бабченко помер у машині "швидкої".

Аркадій Бабченко - російський військовий журналіст, письменник. Останнім часом працював на телеканалі ATR. Поліція вже склала фоторобот ймовірного вбивці. Серед версій правоохоронці називають професійну діяльність та громадську позицію журналіста.