Ізраїль кличе “на килим” послів трьох країн після голосування в ООН

МЗС Ізраїлю викликало послів Іспанії, Словенії та Бельгії в країні після того, як їх країни проголосували за проведення розслідування зіткнень між палестинцями та ізраїльськими військовими на кордоні сектора Газа.

Про це повідомляє AFP з посиланням на ізраїльське дипломатичне відомство.

"Ізраїль викликав послів Іспанії, Словенії та Бельгії після того, як вони проголосували в органі ООН за міжнародне розслідування через вбивства десятків палестинців на кордоні в Газі", - йдеться у повідомленні.

За інформацією МЗС Ізраїлю, іспанський та словенський посли були викликані у понеділок, а бельгійський посол повинен з'явитися у відомстві у вівторок.

Читайте також: Верховний комісар ООН з прав людини засудив дії Ізраїлю проти палестинців

У п'ятницю Рада ООН з прав людини проголосувала за те, щоб направити групу міжнародних слідчих з військових злочинів для розслідування інцидентів на кордоні Ізраїлю і сектору Газа. За таке рішення проголосували 29 держав, серед них ці три європейські країни - Бельгія, Іспанія, Словенія.

Минулого тижня на адміністративному кордоні з сектором Газа пройшла багатотисячна антиізраїльська акція протесту, яка переросла в зіткнення між палестинцями та ізраїльськими військовими. Жертвами зіткнень стали близько 60 людей, більше двох тисяч осіб отримали поранення.