У ФРН поліція почала "вилов" школярів в аеропортах

Перельоти у святкові та вихідні дні дорогі, тому багато батьків, щоб заощадити, змушують дітей прогулювати школу.

Поліція німецького Меммінгема вирішила боротися з цим у законний спосіб, повідомляє інтернет-версія журналу Spiegel.

«Перед початком вихідних з нагоди Трійці (21 травня – ред.) протягом тижня шість співробітників поліції перевіряли сім'ї, які з'явилися в аеропорту Алльгой. Причина: знову і знову батьки дозволяють своїм дітям пропускати школу, щоб раніше вирушити у відпустку. Але в Німеччині освіта - обов'язок», - йдеться у статті.

Зусилля були не марні, виявили чимало дітей шкільного віку. Після запиту до відповідних шкіл з'ясувалося, що в десяти випадках діти прогулюють уроки без поважної причини. «Якщо вчитель каже, що наполягає на присутності дітей, ми повинні повернути їх», - пояснює свої завдання представник поліції. Чи сталося це в 10 згаданих випадках, не повідомляється.

Читайте також: Подорожуємо в Німеччині. Відеоуроки «Elifbe»

Це, однак, малоймовірно, визнає ЗМІ. Швидше за все, батькам доведеться лише заплатити штраф: поліція відправила інформацію в місцеві адміністрації. Втім, у батьків є два тижні, щоб обґрунтувати відсутність їхніх чад на заняттях.

Розмір штрафу визначається на основі каталогу про порушення громадського порядку. Цифри в замітці не зазначаються, але наголошено, що прогул уроків без поважної причини в дні поза канікулами обійдуться батькам, які хотіли заощадити, дорожче, ніж у інші періоди.

Süddeutsche Zeitung пише, що такі ж перевірки були здійснені в аэропортах Мюнхена та Нюрнберга. В останньому виявили 11 сімей, діти яких не мали письмового дозволу від керівництва школи "не бути присутніми на заняттях".