Президент Кореї проконсультує Трампа щодо поведінки Кім Чен Ина

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін вирушив до Вашингтона, щоб обговорити майбутній саміт між США та КНДР, який відбудеться наступного місяця.

Про це повідомляє агентство Yonhap.

За словами заступника директора Офісу з питань національної безпеки Південної Кореї Нам Гван Пьо, Мун і Трамп, найімовірніше, обговорять "способи гарантувати світле майбутнє для КНДР, коли Північна Корея досягне повної денуклеаризації".

Планується, що Мун і Трамп проведуть зустріч тет-а-тет, на якій з ними будуть лише перекладачі.

Як заявили в президентському офісі в Сеулі, під час переговорів двох лідерів очікується, що президент Південної Кореї поділиться з американським колегою думками про те, чого чекати і чого не слід очікувати від північнокорейського лідера Кім Чен Ина, з яким він зустрічався минулого місяця.

Читайте також: Трамп обіцяє захистити КНДР, якщо вона відмовиться від ядерної зброї

Мун Чже Ін повернеться до Південної Кореї в середу.

Як повідомлялося, 27 квітня під час міжкорейської зустрічі на вищому рівні в прикордонному селі Пханмунджом лідер КНДР Кім Чен Ин і президент Південної Кореї Мун Чже Ін домовилися про повне ядерне роззброєння на Корейському півострові, а також про офіційне закінчення стану війни, в якому обидві країни перебувають з часів міжкорейського конфлікту початку 1950-х років.

Фото: newstapa.org