Чорногорія може відгородитися парканом від Албанії для захисту від біженців

Через значний наплив біженців влада Чорногорії обмірковує перспективу спорудження паркану з колючого дроту на кордоні з Албанією.

Про це в неділю, 20 травня, заявив керівник прикордонної служби Чорногорії Воїслав Драгович, виступаючи на державному телебаченні, передає DW.

Драгович також звинуватив владу Албанії в тому, що та, всупереч домовленостям, не приймає назад тих біженців, яким відмовили в наданні притулку.

Нині біженці з країн Близького Сходу та Північної Африки намагаються потрапити за новим маршрутом від кордону з Грецією через Албанію, Чорногорію та Боснію й Герцеговину до члена ЄС Хорватії, зазначає агентство.

Читайте також: У Чорногорії склав присягу новообраний президент

Зокрема, у неділю, 20 травня, грецькі правоохоронці повідомили про затримання групи контрабандистів, котрі займалися нелегальним перевезенням біженців. Разом із ними затримали 14 нелегальних мігрантів. Останніх утримували в одній із закинутих будівель поблизу грецько-турецького кордону. Швидше за все, мігрантів доправили в Грецію з території Туреччини, кажуть у грецькій поліції. Як затримані контрабандисти, так і мігранти виявилися вихідцями з Пакистану, йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, за даними Єврокомісії, лише в січні-березні 2018 року до Греції через Туреччину морським та наземним шляхом прибули 15 457 біженців. Це майже в дев'ять разів більше, ніж за такий же період минулого року.