Штати заморозили фінансування сирійських "Білих шоломів" - ЗМІ

США призупинили фінансове забезпечення сирійської гуманітарної організації "Білі шоломи".

Про це у четвер, 3 травня, пише DW з посиланням на телеканал CBS.

Зазначається, що на даний момент Держдепартамент США перебуває у процесі активного розгляду питання щодо подальшої фінансової підтримки організації. Формального повідомлення про призупинення допомоги від Вашингтона "Білі шоломи" поки не отримували. Водночас фактично представники організації в Сирії з деяких пір перестали отримувати гроші зі США. За даними американського телеканалу, внесок Вашингтона становить близько третини бюджету "Білих шоломів".

"Це дуже тривожний розвиток подій. У результаті це матиме негативний вплив на можливість гуманітарних працівників рятувати життя", - заявив лідер "Білих шоломів" Райєд Салех. За його словами, під час зустрічі співробітників організації з представниками Держдепу в березні ще не було жодних натяків на припинення підтримки". "Були навіть висловлювання високопоставлених чиновників про довгострокові зобов'язання аж до 2020 року", - додав він.

Читайте також: Британія планує посилити протидію Росії в світі - ЗМІ

"Білі шоломи", також відомі як "Сирійська громадянська оборона" - сирійська волонтерська організація, яка рятує людей на території Сирії, підконтрольній повстанцям. Вона нараховує близько 3000 добровольців. За даними самої організації, її волонтерам вдалося врятувати понад 70 000 осіб.