Трамп відправив замість себе на Саміт Америк Пенса

Після скасування першого візиту президента США Дональда Трампа до країн Латинської Америки та участі у Саміті Америк через підготовку відповіді Вашингтоном на ситуацію в Сирії, Сполучені Штати представить там віце-президент Майкл Пенс.

Про це поінформував у вівторок Білий дім, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Віце-президент матиме честь представляти Сполучені Штати на VIII саміті Північної та Південної Америк – на прохання президента Трампа", - заявив з цього приводу директор з питань комунікацій офісу віце-президента США Джаррод Ейджен.

Очікується, що Пенс проведе зустрічі з главами держав регіону з метою зміцнення економічних зв'язків із союзниками США в регіоні, а також посилення тиску на недемократичні режими в регіоні, зокрема, у Венесуелі.

Це вже не перший візит віце-президента США Пенса до Латинської Америки. Минулого року він уже відвідав регіон, де зустрівся з президентами Аргентини, Чилі, Колумбії і Панами. Наступного місяця Пенс планує здійснити візит до Бразилії.

Читайте також: Трамп скасував візит до Латинської Америки

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Білий дім заявив про скасування першого візиту президента США Дональда Трампа до країн Латинської Америки. При цьому було наголошено, що американський лідер залишиться в країні для того, щоб зосередити увагу на реакції США після хімічної атаки в передмісті Дамаска.