США і Франція узгодили позиції щодо застосування хімічної зброї у Сирії

Франція і США домовилися виступити з єдиних позицій на запланованому на понеділок засіданні Ради Безпеки ООН щодо застосування хімічної зброї в Сирії.

Як повідомив офіс президента Франції Емануеля Макрона, домовленість була досягнута в ході телефонної бесіди французького лідера із президентом США Дональдом Трампом, передає ТСН.

"Вони домовилися про координацію зусиль та ініціатив на засіданні РБ ООН, запланованому на понеділок, 9 квітня, в Нью-Йорку", - йдеться в повідомленні Єлисейського палацу. У ньому зазначається, що на засіданні передбачається приділити увагу питанням "повторного застосування хімзброї" в Сирії.

Лідери двох країн поділилися один з одним інформацією, що підтверджує факт використання отруйних речовин.

Читайте також: Радбез ООН завтра обговорить хімічну атаку в Сирії на екстреному засіданні

Єлисейський палац зазначив, що Макрон "рішуче засудив хімічну атаку 7 квітня проти населення міста Думи".

Британія та ще вісім країн закликали провести екстрене засідання Радбезу ООН через хіматаку у Сирії. Засідання запланували на другу половину дня в понеділок.

Як повідомлялося, раніше Трамп заявив про те, що за хімічну атаку доведеться "заплатити велику ціну", а Держдеп поклав відповідальність за неї на Росію.

Нагадаємо, щонайменше 70 людей померли під час ймовірної хімічної атаки в сирійському місті Дума - останньому місті, яке перебуває під контролем повстанців у Східній Гуті. За атакою підозрюють вплив Росії. Уряд Сирії і Росія, зі свого боку, заперечують застосування хімічної зброї.

13 січня 2018 року під час атаки сил Асада в сирійській провінції Східна Гута проти мирного населення застосували отруйний газ і повторили атаку 22 січня. 

Фото: APA/AFP/ODD ANDERSEN