Сутички у Секторі Гази: кількість жертв зросла до 19 осіб

Кількість загиблих палестинців у результаті зіткнень на кордоні Ізраїлю і Сектора Гази зросла до 19 осіб.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на місцевих чиновників.

"В результаті обстрілу з боку Ізраїлю на кордоні з Газою в четвер загинув палестинець, інший помер від ран, яких зазнав кілька днів тому; таким чином загальна кількість жертв серед палестинців протягом тижневого протесту на кордоні сягнула 19 осіб", - йдеться у повідомленні.

Ізраїльські військові повідомили, що загиблий був озброєний.

Як повідомлялося, наприкінці березня десятки тисяч палестинців вирішили влаштувати "Великий марш повернення" - шестиденний протест проти Ізраїлю. Вони вимагають для біженців права повернення в Ізраїль. Повідомляється, що палестинці розбили на кордоні з Ізраїлем п'ять таборів.

Читайте також: Ізраїль розірвав договір з ООН: відмовляється приймати мігрантів з Африки

Палестинці зібралися поблизу ізраїльського кордону і почали кидати каміння та "коктейлі Молотова" у бік військових. Силовики спробували придушити заворушення.

Того ж дня 1400 осіб були поранені, а 31 березня травми дістали ще 70 палестинців.

У зв'язку з цими подіями Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш і верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні закликали Ізраїль провести незалежне розслідування, проте міністр оборони Ізраїлю Авігдор Ліберман відхилив їхні пропозиції.