Екстремісти хотіли знеструмити берлінський аеропорт

Впродовж кількох годин у понеділок 6500 квартир і 400 комерційних об'єктів у берлінському районі Шарлоттенбург залишалися без електрики.

Видання Bild виявило ввечері в соцмережах повідомлення групи Vulkangruppe NetzHerrschaft zerreissen (Група Вулкан для розірвання мереж), яка стверджувала, що це її рук справа.

«Наша конкретна мета полягала у зриві роботи аеропорту «Тегель», федеральних і державних органів, Збройних Сил Німеччини, авіаційної готовності федерального уряду, промислових і технологічних компаній», - заявили члени угруповання.

Читайте також: Після атаки в Солсбері енергокомпаніям Британії радять захиститися від хакерів РФ

Вони або хтось інший пошкодили (підпалили) під мостом через Шпрее вісім кабелів напругою 10 000 вольт. Зазвичай ремонтні роботи при таких поломках тривають півтори години, але в даній ситуації постраждали також запасні кабелі.

Відновити електропостачання, та й то частково, вдалося лише до ночі. В аеропорту авіарух порушено не було.

Це не перший випадок шкідництва лівими екстремістськими угрупованнями електричних кабелів. Як повідомляв Укрінформ, у червні 2017 року напередодні саміту G20 в Гамбурзі аж у 13 федеральних землях були влаштовані пожежі в мережах німецьких залізниць Deutsche Bahn. Тоді це призвело до серйозних порушень руху поїздів. До цього також фіксувалися подібні, хоча і меншого масштабу НП.