Джонсон обіцяє виявити корумпованих соратників Путіна

Щодо корумпованих росіян, які зобов'язані своїм багатством зв'язкам із президентом РФ Володимиром Путіним, британська поліція може провести розслідування - у відповідь на отруєння екс-розвідника Сергія Скрипаля.

Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон, повідомляє Reuters.

За словами міністра, британське агентство по боротьбі зі злочинністю та група по боротьбі з економічними злочинами розслідують діяльність широкого кола осіб, чиї статки можуть бути пов'язані із російським президентом. Імен він не назвав.

Джонсон також сказав, що він радий підтримці з боку Сполучених Штатів та інших союзників, хоча лишається незрозумілим, чи буде дана скоординована міжнародна відповідь на отруєння російського екс-розвідника.

Читайте також: В Німеччині розчаровані неготовністю РФ співпрацювати у справі Скрипаля

Напередодні міністр закордонних справ Великої Британії закликав світову спільноту до солідарності та єдиної відповіді у зв'язку зі справою про отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки 4 березня у британському містечку Солсбері.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що Росія "із високою імовірністю" є відповідальною за отруєння Скрипаля.

Канцлер ФРН Ангела Меркель рішуче засудила цей напад, серйозно сприйнявши оцінку британського уряду у питанні про відповідальність РФ за цей напад. До неї також приєдналися США, Австралія та інші країни.