Активіст, який розповів про тортури ФСБ, попросив притулку в Фінляндії - ЗМІ

Росіянин Ілля Капустін, якого, за його словами, в січні катували при затриманні співробітники ФСБ, поїхав з Росії і попросив притулку у Фінляндії.

Про це повідомляє фінське видання Italehti.

«Тепер мені значно краще, ніж в Росії. Але трохи нестабільно. Я досі погано сплю, не можу спати. Проте ситуація в Росії була значно гірша», - сказав Капустін.

Активіст, який є свідком у справі про "терористичну спільноту", поїхав з Росії відразу після отримання візи.

Перед від'їздом Капустін звертався в Слідчий комітет РФ з проханням надати йому державний захист через дії співробітників ФСБ, які, за твердженням активіста, у кінці січня катували його електрошокером по дорозі на допит. Проте в клопотанні було відмовлено, тоді активіст звернувся за фінською візою і покинув Росію.

Після того, як Капустін залишив країну, адвокат Дмитро Герасимов запропонував провести його допит по відеозв'язку, на що в Слідчому комітеті РФ також була отримана відмова.

Читайте також: Пітерського "терориста" три години катували в ФСБ, а потім визнали свідком

Справа, у рамках якої допитували Капустіна, стосується "терористичної спільноти", яке, за твердженнями ФСБ, готувало "революцію в Росії". Восени 2017 року в Пензі заарештували шестеро активістів, на початку 2018 року в Санкт-Петербурзі було взято під варту ще двоє. Вони також заявили про тортури, які до них застосовували співробітники ФСБ, щоб отримати визначальні свідчення.