Московська поліція вилучила доповідь опозиційних політиків "Путін. Підсумки. 2018"

Відео

Московська поліція вилучила тираж нової доповіді опозиційних політиків "Путін. Підсумки. 2018".

Про вилучення тиражу повідомив російський опозиційний політик Ілля Яшин у Facebook, повідомляє російська служба "Радіо Свобода".

Доповідь написана Яшиним спільно з Володимиром Міловим в продовження традиції, започаткованої свого часу опозиційним політиком Борисом Нємцовим. У ній йдеться про економічні, соціальні і геополітичні підсумки правління Володимира Путіна протягом 18 років, йдеться в повідомленні.

На середину наступного тижня була запланована презентація. За словами Яшина, доповідь повністю готова, зверстана і надрукована. Залишалося тільки забрати тираж. 11 березня на підземній автостоянці одного з великих московських торгових центрів активісти повинні були забрати пачки з доповідями. Але в момент передачі з'явилися оперативники, і тираж був вилучений.

Читайте також: У Москві вшанували пам'ять Нємцова

Яшин, зокрема, пише: "Зрозуміло, що дії поліції незаконні: нікому в Росії не заборонено виступати проти президента і публікувати доповіді з критикою на його адресу. Однак на практиці поліція виконує функцію політичного розшуку і заарештовує будь-які тиражі, де Путіна не вихваляють. Ми не привертали уваги до своєї роботи, щоб уникнути такого розвитку подій. Але все ж десь "просочилося".

Автори доповіді розраховують застосувати так званий "план Б" і в найближчі дні представити доповідь публіці.

Бориса Нємцова застрелили у Москві на Великому Москворецькому мосту 27 лютого 2015 року. Вирок у справі про його вбивство винесли в липні минулого року. Виконавця вбивства Заура Дадаєва засудили до 20 років в'язниці, четверо спільників отримали від 11 до 19 років. Замовника злочину поки не встановлено.

Фото: Reuters