Родичка Фріди Кало звинуватила Mattel у використанні образу художниці для Барбі

Відео

Внучата племінниця художниці Мара де Анда Ромео заявила, що виробник ляльок порушив її права, випустивши іграшку на честь Кало.

Про це пише ABCnews.

До 8 березня компанія Mattel випустила серію «Надихаючі жінки» з ляльками, які схожі на відомих жінок минулого і сучасності.

Серед них, зокрема, американська льотчиця Амелія Ерхарт, фізик і математик NASA Кетрін Джонсон, а також мексиканська художниця Фріда Кало.

За її словами, компанія випустила ляльку без її дозволу.

Адвокат Ромео Пабло Сангрі заявив, що Ромео не вимагає грошей, а хоче, щоб Mattel змінила зовнішній вигляд ляльки. Іграшку критикували за те, що у неї немає зрощених брів, як у художниці, а її сукня недостатньо повторює справжній одяг Кало.

В Mattel відзначили, що працювали над лялькою спільно з панамською корпорацією Frida Kahlo, якій належать всі права на образ художниці.

Читайте також: У турецькому Мармарисі вчилися виготовляти ляльки-мотанки

Компанія стверджує, що корпорація не тільки дала їм дозвіл на використання образу, але і активно брала участь в створенні самої Барбі. Представник корпорації заявив, що отримав права від племінниці художниці Ізольди Пінеда понад десять років тому.

Фріда Кало — мексиканська художниця, що зображала місцеву культуру поєднуючи стилі кубізму, символізму та сюрреалізму. Найбільш відома своїми автопортретами.