Трамп планує зустрітися з Кім Чен Ином у травні

Президент США Дональд Трамп планує провести особисту зустріч з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином у травні нинішнього року.

Це офіційно підтвердили в п'ятницю в Білому домі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Він (президент Трамп – ред.) приймає запрошення зустрітися з Кім Чен Ином у зазначеному місці й у визначений час. Ми очікуємо денуклеаризації Північної Кореї. Тим часом, усі санкції та максимальний тиск зберігатимуться", - заявила з цього приводу речниця Білого дому Сара Сандерс.

У п'ятницю відбулася зустріч радника президента Південної Кореї з питань національної безпеки Чон Ий Йона з представниками американської влади. Він поінформував офіційний Вашингтон про переговори з Кім Чен Ином, які він провів на початку цього тижня в Пхеньяні.

Як заявив Чон у п'ятницю після зустрічі в Білому домі, Трамп хотів би зустрітися з північнокорейським лідером у травні. При цьому, за його словами, спільні навчання США і Південної Кореї у квітні не скасовуються.

Читайте також: Південнокорейско-американські навчання можуть стартувати 1 квітня - ЗМІ

Водночас, свою позицію в цьому питанні висловив і сам президент США.

"Кім Чен Ин говорив з офіційними представниками Південної Кореї про денуклеаризацію, не тільки про заморожування (ракетно-ядерної програми – ред.). Також (він говорив) про неприпустимість ракетних випробувань Північною Кореєю протягом цього періоду часу. Досягнуто значного прогресу, але санкції залишатимуться допоки не буде досягнуто угоди. Зустріч планується!", - написав президент США на офіційній твітер-сторінці.

Як повідомляв Укрінформ, делегація Південної Кореї здійснила візит до Пхеньяна, де відбулися попередні переговори щодо врегулювання ситуації на Корейському півострові.