Американці вважають Трампа найгіршим президентом із часів Другої світової

Опитування

Нинішній президент США Дональд Трамп вчергове став лідером негативних рейтингів, які цього разу визначили його як найгіршого президента Сполучених Штатів з часів Другої світової.

Про це свідчать результати соціологічного опитування американських виборців, проведеного Quinnipiac University, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Як каже 41% виборців, Дональд Трамп – найгірший із 13-ти президентів, які перебували на цій посаді з часів завершення Другої світової війни", - зазначається в підсумках опитування.

У відповідь на запитання, хто ж був кращим главою Білого дому за ці часи, 28% назвали Рональда Рейгана, 24% опитаних віддали перевагу Бараку Обамі й по 10% отримали Білл Клінтон і Джон Кеннеді. Президент Трамп є п'ятим у цьому списку з 7% підтримки виборців.

Водночас, у відповідях на запитання, чи схвалюєте ви (або ні) те, як президент веде справи, Дональд Трамп отримав здебільшого негативний рейтинг. Найменшу підтримку нинішній президент має від жінок, 62% з них не підтримують його діяльності.

Несприйняття політики Трампа серед чорних виборців також сягає високого показника – 86%, крім того він мало популярний серед населення латиноамериканського походження, 68% якого висловилися негативно.

Читайте також: Від Трампа йде головний економічний радник

У питаннях зовнішньої політики діючого президента розуміють лише 33% опитаних, 61% негативно оцінюють його діяльність.

В опитуванні навіть пропонувалося оцінити те, як Трамп реагує на питання, пов'язані з президентом Росії Путіним. Із загальної кількості, 63% незадоволені тим, як  Трамп веде ці справи. При цьому 61% вважає, що адміністрація має зробити більше для того, щоб захистити вибори до Конгресу від можливого втручання Росії.

Тим часом 58% (проти 28%) переконані, що спецпрокурор Роберт Мюллер веде справедливе розслідування щодо можливих зв'язків кампанії Трампа і російського уряду.

Опитування Quinnipiac University, яке очолив доктор філософії Дуглас Шварц проводилося вибірково у кількох штатах США.

Фото: АА