Будівництво Nord Stream-2 неприпустиме - Брок

Будівництво газопроводу "Північний потік-2", який є проектом Газпрому, є неприпустимим.

Про це заявив член Європейського парламенту, уповноважений Європарламенту у справах України Елмар Брок у вітальному слові на міжнародній конференції «Реформа парламенту: ретроспектива та перспективи», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Росія, м'яко кажучи, ніяк не допомагала, не надсилала енергію Україні останніми тижнями. І це моя позиція, і всі в моїй країні погоджуються, що це свідчить про те, що нам не треба дозволяти «Північний потік», - наголосив Брок.

Читайте також: Німецькі парламентарії з різних партій виступили проти Nord Stream-2

Як повідомляв Укрінформ, проект будівництва газопроводу викликає запеклі суперечки в ЄС. Найбільшими її критиками є східно-європейські країни, Німеччина активно лобіює проект. В кінці січня північна німецька земля Мекленбург-Передня Померанія дала свою згоду на будівництво ділянки спірного газопроводу по дну Балтійського моря. В середині грудня минулого року Гірське управління Штральзунда вже дало частковий дозвіл на будівництво траси в Балтійському морі на ділянці континентального шельфу Німеччини. Для остаточного дозволу на будівництво з боку ФРН необхідно ще згоду Федерального відомства морського судноплавства і гідрографії, а також ще чотирьох федеральних земель, на території яких можливо  пройде цей газопровід.

Газпром, проектом якого є «Північний потік-2», заявив про намір розпочати будівництво вже навесні 2018 року. Згідно з планами, до кінця 2019 року перший російський газ може піти по трубопроводу в Німеччину. Трубопровідна система Nord Stream-2 складається з двох паралельних секцій трубопроводу діаметром 1,2 метра, пропускною здатністю близько 27,5 млрд кубометрів на рік кожна.