Соціал-демократи підтримали створення "великої коаліції" з Меркель

Члени Соціал-демократичної партії Німеччини підтримали "велику коаліцію" з Християнсько-демократичним союзом і Християнсько-соціальним союзом 66 відсотками голосів.

Результати були оголошені уранці в берлінській штаб-квартирі партії, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН. 

«За» проголосувало 66,02%, «ні», відповідно, - 33,98%», - сказав голова рахункової комісії партії Дітмар Нітан .  

У 2013 році коаліцію у форматі ХДС/ХСС/СДПН підтримало 75% соціал-демократів. 

Проголосувати з 20 лютого до 2 березня могли 463 723 членів СДПН. Число тих, що реально проголосували, склало 78,3% -  вище, ніж 4 роки тому.

Чинний голова партії Олаф Шольц заявив: «Тепер ми маємо ясність, що увійдемо до уряду»,- додавши, що далося це рішення нелегко, після важливих дебатів.

Партія Меркель, ХДС, вже оприлюднила імена своїх кандидатів на міністерські пости. СДПН доки цього не зробила. Шольц лише повідомив у неділю, що це буде 3 чоловіки і 3 жінки, деякі з яких вже мають досвід роботи в уряді. 

Нагадаємо, рядові члени партії повинні були висловити своє відношення до погодженого 7 лютого після виснажливих переговорів договору про формування нової урядової коаліції. У ньому соціал-демократи "виторгували" собі немало бонусів, зокрема, змогли отримати в свою квоту такі ключові міністерства, як фінансів і закордонних справ, які до цього ділили між собою ХДС і СДПН. 

Читайте також: Соціал-демократи обіцяють завтра сказати, чи увійдуть до уряду Німеччини

Таким чином, 14 березня Ангелу Меркель повинні будуть переобрати на засіданні Бундестагу на пост канцлера.