У Меркель розкритикували рішення США підняти митний збір на імпорт сталі

Канцлер ФРН Ангела Меркель піддала критиці намір США підняти митний збір на імпорт сталі та алюмінію.

Позицію глави уряду озвучив у п'ятницю на брифінгу у Берліні її офіційний представник Штеффен Зайбер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Федеральний уряд відкидає такі тарифи», - сказав Зайбер.

За його словами, проблема глобальних надмірних потужностей в цих областях не може бути вирішена такими односторонніми діями США. У Берліні переконані, що питаннями надвиробництва повинні займатися спеціалізовані міжнародні форуми.

Він нагадав, що торговими питаннями в ЄС займається Єврокомісія, яка вже зараз веде переговори з американським урядом від імені співдружності і вже чітко висловила свою позицію, попередивши про те, якою буде реакція на такі заходи з боку ЄС.

Оцінка впливу таких намірів на німецьку і європейську економіку буде зроблена після того і у разі, якщо Трамп оголосить офіційно про своє рішення, що він обіцяв зробити наступного тижня.

Частка Германії в американському сталевому імпорті становить, за даними Мінекономіки ФРН, 4 відсотки.

Читайте також: У палаті представників США проти мит Трампа на сталь і алюміній

Раніше з критикою виступив міністр закордонних справ Зігмар Габріель, висловивши надію, що лідер США передумає.

Як повідомляв Укрінформ, з метою підтримки американського металургійного бізнесу президент США Дональд Трамп оголосив про ініціативу ввести додаткові митні збори на імпортовану сталь та алюміній. Про це він заявив у четвер під час зустрічі з керівниками американських металургійних компаній.

Оголошена Трампом ініціатива відразу призвела до падіння на фондових ринках США. В той же час вартість акцій провідних американських металургійних компаній зросла.

Нагадаємо, Сполучені Штати імпортують сталі для свого виробництва у кілька разів більше, ніж відправляють на експорт. Великі партії дешевшої для американського ринку сталі надходять з Китаю, а також Канади. В цілому ж, у Сполучені Штати поставляється метал із понад 100 країн світу.