Путін: нові ядерні ракети Росії зможуть обходити американську ПРО

Президент РФ Володимир Путін заявив, що у відповідь на розвиток США системи протиракетної оборони Росія прийме на озброєння нові ядерні ракети.

Послання транслювалося на каналі YouTube.

Путін сказав, що у відповідь на посилення американських ПРО російські балістичні ракети оснащуватимуться системою їх обходу.

Він також заявив про розроблення і прийняття на озброєння найближчим часом небалістичних ядерних комплексів, які діють на платформі крилатих ракет і безпілотних підводних човнів. За його словами, крилата ракета буде оснащена ядерною енергетичною установкою.

Нова російська ядерна зброя нібито буде невразлива для американських систем протиракетної і протиповітряної оборони. "Нас ніхто не слухав. Послухайте зараз", - пригрозив Путін. За його твердженням, Сполучені Штати в односторонньому порядку відмовлялися вести з Росією переговори про протиракетну оборону.

Читайте також: Путін заявив про успішні випробування ядерної зброї, "аналогів якій немає"

При цьому під час виступу були продемонстровані відеозаписи, на яких показали нову міжконтинентальну ракету "Сармат" і комп'ютерний ролик, де її запускають по кількох траєкторіях навколо моделі Земної кулі.

У 2002 році США вийшли з Договору про обмеження систем протиракетної оборони 1972 року. У 2002 році президентами Росії і США був підписаний Договір про скорочення стратегічних наступальних потенціалів (Договір про СНП), більш відомий на заході як Московський договір.