США можуть відкрити посольство в Єрусалимі вже у травні – ЗМІ

Процес переміщення посольства Сполучених Штатів Америки в Ізраїлі із Тель-Авіва до Єрусалима може бути завершений у травні нинішнього року замість заявленого майже дворічного періоду.

Про це повідомило у п'ятницю американське інформаційне агентство Reuters із посиланням на джерело в адміністрації США. 

"Очікується, що Сполучені Штати відкриють своє посольство в Ізраїлі в місті Єрусалим у травні", - зазначив представник адміністрації.

Таким чином, завершення процесу перенесення дипломатичної установи з Тель-Авіва до Єрусалима в травні відбудеться набагато раніше, ніж очікувалось. Зокрема, віце-президент США Майк Пенс минулого місяця, виступаючи перед Кнесетом під час свого візиту до Ізраїлю, заявив, що процес планується завершити до кінця 2019 року.

Читайте також: Ердоган і Папа Римський обговорять статус Єрусалима

Тепер же, за словами джерела, відкриття американського посольства в Єрусалимі планується приурочити до 70-річчя заснування Ізраїлю.

Як повідомлялося, у грудні минулого року президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати визнають Єрусалим столицею Ізраїлю попри заперечення палестинської сторони, яка добивається, щоб східна частина міста була їхньою столицею.