Ізраїль не допустить появи іранських баз в Сирії - Нетаньягу

Ізраїль усіма силами постарається не допустити створення Іраном військових баз на території Сирії. 

Це заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу на Мюнхенській конференції з питань безпеки, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Іран намагається колонізувати Сирію, перемістити туди військові бази, на 1500 км від своєї території. ...Ізраїль продовжуватиме протидіяти створенню нової іранської бази (у Сирії). Не дозволимо", - сказав Нетаньягу.

Він пообіцяв, що його країна "без коливань" захищатиме себе. За його словами, Іран змінює територіальні правила і проникає в Сирію, прагнучи об'єднати Тегеран і Тартус і створити одну державу.

Зараз, заявив Нетаньягу, цей процес призупинено лише тому, що президент Сирії Башар Асад розуміє: якщо він не зупинить це проникнення, то це буде виклик Ізраїлю.

Читайте також: Нетаньягу назвав умову можливого миру на Близькому Сході

Ізраїльський прем'єр нагадав, що коли Ізраїль "пішов" з Лівану - туди прийшла Хезболла. "Ми пішли з Гази - туди прийшов Хамас. Ми більше не хочемо допускати таких помилок", - підкреслив політик.

Нетаньягу заявив, що у разі, якщо Іран не змінить свою агресивну політику, Ізраїль готовий на радикальні кроки, щоб його зупинити.

При цьому він зазначив, що не має нічого проти іранського народу.