В армії Латвії пояснили, навіщо РФ ганяє “Іскандери” вздовж кордонів

Командувач Національних збройних сил Латвії Леонід Калниньш назвав переміщення російської військової техніки біля кордонів елементом інформаційної війни.

Про це він сказав в інтерв'ю на телеканалі LNT, повідомляє портал Delfi.lv.

«Переміщення російської військової техніки біля кордонів Латвії, а також розміщення ракет «Іскандер» у Калінінградській області необхідно сприймати як інформаційну війну, а не як серйозну загрозу безпеки Латвії», - заявив Калниньш.

Раніше міністр оборони Раймонд Бергманіс визнав, що дії Росії мають тривожний характер, але, швидше за все, не є відповіддю на посилення оборони в Латвії. Говорячи про латвійську протиповітряну оборону, міністр підтвердив, що найближчим часом отримають протиповітряні комплекси Stinger. Крім цього, планується отримати додаткові радари.

Читайте також: У Держдумі РФ підтверджують переміщення "Іскандерів": Розмістили, і що тепер?

Раніше міністр оборони Литви Раймундас Каробліс заявив, що Росія розгортає в Калінінградській області оперативно-тактичні ракетні комплекси (ОТРК) "Іскандер" для постійного базування. Пізніше інформацію підтвердив голова комітету Держдуми Росії з питань оборони Володимир Шаманов.