У Німеччині засудили членів «медичної мафії»

У понеділок в Дюссельдорфі суд оголосив вироки дев'ятьом обвинуваченим у справі так званої «російської мафії».

Про це повідомляє Express.

«Суворий вирок російської мафії. Дев'ять членів банди були засуджені до тюремним ув'язненням від 2 років умовно-дострокового звільнення до 7 років», - пише видання.

Воно наводить слова голови суду Гідо Нольце, який наголосив, що за такі діяння «слід посилати до в'язниці».

Мова йде про угруповання, яке ще називають «російсько-українською мафією», що роками дурило медичні страхові каси. Обвинувачені імовірно вивели з лікарняних кас впродовж 10 років близько 8,5 млн євро, але доведений в суді збиток склав 4,7 млн.

Читайте також: Німецьким політикам за "кримський вояж" може загрожувати 3 роки в'язниці - ЗМІ

Банда працювала з підробленими обліковими даними і системою послуг зі знижкою, які не були надані. Її глава зумів покласти на свій банківський рахунок у Швейцарії 2 кг золота і понад 490 тис євро, він і отримав максимальний термін – 7 років за ґратами.

Медсестри отримали раз в місяць зарплату в конвертах. Організатори також підробляли квитанції та підписи пацієнтів, яким теж іноді щось "перепадало".

На світло системи афер сплила в 2016 році, суд над 5 чоловіками і 4 жінками віком від 34 до 63 років почався в серпні 2017 року.

Читайте також: Український посол назвав безвідповідальним візит німецьких політиків у Крим

Як раніше повідомляв Укрінформ, близько 230 фірм, які надають послуги з догляду за хворими та інвалідами, в основному вихідцям з Росії та України, створили розгалужену систему підробки рахунків за надані послуги, яка діяла на території всієї Німеччини.