Росія знову перешкоджає ООН засудити застосування хімічної зброї в Сирії

Сполучені Штати звинувачують Росію в перешкоджанні схваленню Радою безпеки ООН засудження застосування хімічної зброї в Сирії.

Як повідомила 5 лютого Раді безпеки посол США Ніккі Гейлі, існують докази, що підтверджують застосування хлору в передмісті Дамаска – Східній Гуті, пише "Радіо Свобода".

«Тепер у нас є повідомлення про те, що режим Асада в останні тижні використовував хлорин проти своїх людей кілька разів, у тому числі вчора», - сказала Гейлі.

Читайте також: Кількість загиблих при ударах турецьких ВПС мирних жителів Сирії досягла 150

Також повідомляється, что США запропонували проект заяви, в якому засуджувалося застосування хімічних речовин як зброї, але Росія попросила відкласти ухвалення резолюції, щоб «зробити коментарі».

«Росія відклала схвалення цієї заяви з простим засудженням того, що сирійських дітей душать хлорним газом», – сказала Гейлі.

Читайте також: Сирійський вертоліт скинув бомбу з хлором у провінції Ідліб - ЗМІ

У проекті резолюції, отриманому AFP, засуджується здійснений 1 лютого напад із застосуванням хлору в районі Аль-Малабо міста Дума, в результаті якого було поранено понад 20 цивільних включно з дітьми.

Нагадаємо: Радбез ООН зібралася для обговорення застосування хімічної зброї в Сирії після того, як РФ двічі використала своє право вето в листопаді, щоб заблокувати відновлення діяльності слідчої групи ООН, завданням якої було визначити осіб, відповідальних за смертельні хімічні атаки.