Пхеньян проведе "парад ракет" напередодні Олімпіади - CNN

КНДР напередодні зимових Олімпійських ігор у Південній Кореї має намір продемонструвати на параді десятки ракет.

Про це повідомляє CNN з посиланням на два дипломатичні джерела, знайомі із намірами КНДР.

"Північна Корея планує показати десятки ракет далекого радіусу дії на параді 8 лютого, напередодні зимових Олімпійських ігор, які пройдуть у Південній Кореї", - йдеться у повідомленні.

За словами співрозмовника, демонстрації "сотень" снарядів і ракет - це спроба "полякати американців".

Очікується, що на параді будуть представлені десятки міжконтинентальних ракет "Хвасон-15", які КНДР випробувала вперше наприкінці листопада.

Джерела також не виключають випробування Пхеньяном якоїсь ракети "в найближчому майбутньому", щоб послати потужний сигнал американським військам, які розгорнуті в регіоні.

Читайте також: Трамп пообіцяв тиснути на КНДР з урахуванням помилок його попередників

Зимові Олімпійські й Параолімпійські ігри пройдуть 9-25 лютого і 9-18 березня у Пхьончхані. Очікується, що в Олімпіаді візьмуть участь близько 3000 спортсменів з 92 країн.

Агентство Yonhap повідомляє, що 31 січня організатори змагань у Пхьончхані підняли прапори усіх країн, окрім Північної Кореї. Це пов'язано з тим, що підняття прапора КНДР є незаконним у Південній Кореї, однак він буде дозволений на олімпійських майданчиках починаючи з четверга, 1 лютого.

Прапори учасників Олімпійських ігор піднімаються південнокорейськими солдатами, але через певні нюанси північнокорейський прапор піднімуть цивільні добровольці, заявили організатори.