Екс-міністру культури Кореї дали два роки за «чорні списки» артистів

Колишній міністр культури Південної Кореї Чо Юн Сун засуджена у вівторок, 23 січня, апеляційним судом у Сеулі до дворічного ув’язнення за складання так званого «чорного списку» діячів мистецтва, критично налаштованих до президента Пак Кин Хе.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Список включав майже десять тисяч імен і був покликаний позбавити незручних діячів державної підтримки.

«Окрім колишнього міністра, чотири роки в'язниці отримав колишній голова президентської адміністрації Кім Кі Чун, який проходив у цій самій справі. Чо Юн Сун стала першим в історії країни міністром, заарештованим під час виконання службових обов'язків. У липні вона судом першої інстанції була засуджена до умовного строку», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Сеулі тисячі людей вийшли на вулиці, щоб підтримати екс-президента

Як повідомлялося раніше, президента Пак Кин Хе 10 березня 2017 року рішенням Конституційного суду було усунуто від влади і достроково зміщено з посади. 31 березня її було заарештовано.

Разом з Пак Кин Хе до суду, який почався в травні, була доставлена і її подруга Чхве Сун Сіль, яка й опинилася в епіцентрі скандалу. Її підозрюють у зловживанні дружніми зв'язками з президентом для примусу південнокорейських компаній до багатомільйонних пожертвувань нібито на користь благодійних організацій. Ці кошти Чхве, за версією слідства, могла витратити на особисте збагачення.