В Афінах через страйк не працює метро

В Афінах зупинено роботу метро у зв'язку з акцією протесту співробітників через законопроект, який посилює правила проведення страйків у країні. 

Про це повідомляє Reuters.

«Афінський метрополітен був паралізований у п'ятницю, оскільки греки почали протест проти нових реформ, які парламент має намір затвердити 15 січня», - йдеться у повідомленні.

До протесту співробітників метрополітену приєдналася Всегрецька федерація моряків, через що в місті зупинилася робота поромних перевезень, не вийшли на роботу і медики. 

Протест є першим цього року виступом проти законопроекту, внесеного урядом на вимогу міжнародних кредиторів країни. Законопроект, який, як очікується, буде затверджений в понеділок, скоротить сімейні допомоги, запровадить новий процес викупу застав по прострочених кредитах, а також обмежить проведення страйків у Греції.

Читайте також: В Афінах протестують проти "затягування пасків" та обмеження права на страйк

Нині профспілки можуть скликати страйки за підтримки однієї третини своїх членів. Новий закон, у разі його прийняття, підніме планку трохи вище 50%, що, на думку кредиторів, обмежить частоту страйків і підвищить продуктивність, яка відстає приблизно на 20% від середнього показника по ЄС.

Греки глибоко обурені посиленням правил поведінки страйків і, як очікується, до понеділка ще більше профспілок по всій країні вийдуть протестувати проти законопроекту.