Стало відомо, коли Дуда призначить новий уряд Польщі

Президент Польщі Анджей Дуда у вівторок, 9 січня, призначить новий склад уряду Матеуша Моравецького.

Про це у Тwitter написала глава польського уряду Йоанна Копцінська. 

“Завтра опівдні президент Анджей Дуда призначить новий склад уряду прем'єра Матеуша Моравецького”,- написала Копцінська.

Маршалок Сенату Польщі Станіслав Карчевський в понеділок в ефірі радіо Zet заявив, що зміни в уряді стосуватимуться “більше п'яти, але менше десяти міністрів”. 

Читайте також: У Сеймі Польщі анонсували зміни в уряді

Як інформували останнім часом польські ЗМІ, одним з головних кандидатів на відставку є чинний глава МЗС Вітольд Ващиковський. Крім того, у контексті відставок часто називаються прізвища міністра охорони здоров’я Константи Радзівілла, міністра цифризації Анни Стшежинської, міністерство якої нібито взагалі мають ліквідувати, а також міністра екології Яна Шишка. Під великим питанням є також збереження посади чинним главою міністерства національної оборони РП Антонієм Мацеревичем, відставки якого вимагає президент Дуда через непрості особисті відносини з міністром. 

Як повідомляв Укрінформ, Моравецький у грудні змінив на посаді глави польського уряду Беату Шидло. Вона залишилася в його уряді віце-прем'єр-міністром з соціальних питань.

Моравецький уже призначив до складу свого уряду нового речника, керівника канцелярії Ради міністрів та голову кабінету.