США пояснили, чому залишаться в Сирії після розгрому ІДІЛ

Попри заяви про перемогу над терористичним угрупованням ІДІЛ у Сирії, Сполучені Штати залишатимуть свою військову присутність у цій країні для гарантування безпеки та неповернення терористів на раніше контрольовані ними території.

Про це заявила в понеділок під час брифінгу в Білому домі речниця адміністрації президента США Сара Сандерс, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Допоки залишається хоч один член ІДІЛ, ми продовжимо просуватися далі, аби переконатися не тільки в тому, що їх викорінено (на цій території – ред.), але також, що вони не повернуться. Тож ми продовжимо просуватися вперед, щоб засвідчитись, що ми робимо все можливе для перемоги над ІДІЛ на всіх фронтах, і, звичайно те, що в наших силах, аби захистити життя американців", - наголосила Сандерс.

Читайте також: В Іраку святкують перемогу над ІДІЛ: у столиці військовий парад з авіацією

Таким чином вона відповіла на запитання про те, чому США мають залишатися в Сирії після того, як Росія оголосила про завершення боротьби з ІДІЛ, крім того, уряд Іраку заявив про перемогу над цим терористичним угрупованням на своїй території.

Водночас, представник Білого дому наголосила, що Сполучені Штати також докладатимуть зусиль для того, щоб "знищити злісну ідеологію, що стоїть за атаками ІДІЛ", подібними до тієї, що сталася в понеділок у Нью-Йорку.

"Ця ідеологія не має кордонів, але вона повинна бути знищена. Президент згуртував світ навколо цієї мети, і ми не зупинимося, поки цього не буде досягнуто", - наголосила речниця адміністрації президента США.