Морська піхота США терміново посилює безпеку дипмісій на Близькому Сході

Додаткові підрозділи Морської піхоти США отримали команду на посилення американських дипломатичних місій в країнах Близького Сходу через намір президента Дональда Трампа у середу оголосити про перенесення посольства США з Тель-Авіва до Єрусалима.

Про це повідомив американський центральний телеканал ABC News із посиланням на джерела в адміністрації США. 

"Кілька команд Морської піхоти США посилять безпеку окремих американських посольств в країнах Близького Сходу перед очікуваним оголошенням президентом Дональдом Трампом заяви про те, що посольство США в Ізраїлі буде перенесено до Єрусалиму", - зазначається в повідомленні.

Це пояснюється превентивними заходами безпеки американської сторони в районі Середземномор'я, якщо виникнуть спалахи насильства, з метою гарантування безпеки місій США і дипломатів.

Як повідомляв Укрінформ, очікується, що президент США Дональд Трамп у середу вдень (за вашингтонським часом) офіційно оголосить про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю. Попри категоричні заперечення більшості країн Арабського світу, а також інших країн, в тому числі союзників США в Європі, у Білому домі називають це рішення історично виправданим.

Читайте також: Статус Єрусалима: Столтенберг хоче почути аргументи Трампа

 

Очікується, також, що попри формальне оголошення рішення про перенесення посольства США в Єрусалим, цей процес може зайняти тривалий час, оскільки досі не знайдено безпечне місце для розташування дипустанови, крім того, деякі процедури вимагають ухвалення в Конгресі США.