Трамп назвав репутацію ФБР найгіршою за всю історію

Президент США Дональд Трамп публічно висловив недовіру до Федерального бюро розслідувань, заявивши, що репутація відомства, яке займається розслідуванням можливої змови кампанії Трампа з росіянами, "тріщить по швах".

Про це нинішній американський президент написав на своїй офіційній Twitter-сторінці.

"Після років, коли Комі керував ФБР, з фальшивими й нечесними розслідуваннями, зокрема, по справі Клінтон, його (Бюро – ред.) репутація тріщить по швах – найгірша за всю історію. Але нестрашно, ми повернемо йому велич", - наголосив глава Білого дому.

Допис Трампа з'явився після повідомлення, що спецпрокурор Роберт Мюллер, який веде розслідування щодо втручання Росії у вибори США, попросив заступника контррозвідувального управління ФБР Пітера Стиржика залишити його команду слідчих. Як з'ясувалося, Стиржик надсилав текстові меседжі з критикою кандидата в президенти Дональда Трампа та підтримував Гілларі Клінтон. Він також відігравав одну з ключових ролей у розслідуванні справи "листів Клінтон", за результатами якої колишня держсекретар уникла покарання.

Читайте також: Тіллерсон підтвердив, що повідомлення про його відставку неправдиві

Як відомо, президент США неочікувано звільнив директора ФБР Джеймса Комі у травні цього року після того, як той збільшив свої зусилля в розслідуванні у справі втручання Росії у вибори в США.