Австралія та Британія продаватимуть зброю Саудівській Аравії в обмін на розвіддані

Австралія та Британія продовжуватимуть військову співпрацю з Саудівською Аравією через важливість розвідувальної інформації, яку надає Королівство.

Про це заявив голова транснаціональної оборонної компанії BAE Systems Роджер Карр, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми співпрацюємо з Королівством Саудівська Аравія ... на рівні урядів. Наші уряди вважають, що для всієї нашої безпеки, всієї західної коаліції важливо, щоб Саудівська Аравія була її частиною, і, безумовно, немає сумніву, що з точки зору розвідки вони надають дуже цінну інформацію», - заявив Роджер Карр, виступаючи у Національному прес-клубі Канберри.

Нещодавно Австралія та Велика потрапили під критику за продаж зброї Саудівській Аравії, яка в червні наклала на Катар блокаду за підтримку тероризму в регіоні та його зв'язки з регіональним суперником - Іраном.

Читайте також: Військовий конфлікт між США та КНДР може статися за 6-9 місяців - експерт

Міністр оборонної промисловості Австралії Крістофер Пайн нещодавно відвідав Саудівську Аравію, щоб обговорити експорт австралійської зброї до країни, а в серпні цього року австралійські ВМС взяли участь у спільних із СА навчаннях.

Саудівська Аравія є великим ринком для Австралії та BAE Systems, зокрема, австралійських бронетранспортерів LAND 400 та майбутніх фрегатів SEA 5000.