Канада збільшить свій внесок до миротворчих зусиль ООН – Трюдо

Канада виділить для миротворчих сил ООН групу у 200 військовослужбовців, готових до термінового розгортання будь-де у світі.

Про це під час виступу на миротворчому саміті ООН у Ванкувері оголосив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він також пообіцяв надати силам ООН канадські гелікоптери й транспорті літаки, що допоможуть закрити «критичні прогалини» у можливостях ООН.

«Ми просимо миротворчі операції робити більше. Не лише мати справу із насильством, але реагувати на весь цикл конфлікту: упереджувати його початок, підтримувати заплутаний мирний процес й допомагати людям відбудовувати життя після завершення кровопролиття... Зважаючи на цю нову реальність, нам слід спробувати нові підходи», - сказав Трюдо.

Читайте також: ООН готує найбільшу зустріч міністрів оборони з питань миротворчості

Прем'єр-міністр повідомив про виділення Канадою 15 млн дол для допомоги іншим країнами у залученні до миротворчості жінок. Паралельно із цим Канада також надасть ООН 6 млн дол на підвищення безпеки жінок, задіяних у небезпечних місіях.

При цьому глава уряду Канади не став брати жодних зобов'язань стосовно конкретних місць дислокації канадських миротворців.