Канадська опозиція виступає за скасування віз для українців

Третя за кількістю мандатів партія парламенту Канади виступає за запровадження безвізового режиму подорожей для громадян України.

Про це йдеться у відповіді лідера Нової демократичної партії Канади Джагмета Сінгха на запит автора петиції щодо безвізу Ніколаса Кравця, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як лідер Нової демократичної партії запевняю у продовженні нашої підтримки короткострокових безвізових подорожей до Канади громадянами України», - відповів Сінгх на запит Кравця.

За його словами, скасування Канадою віз для громадян України вигідне обом державам. «Я переконаний, що полегшення подорожей між нашими країнами вигідне усім сторонам й посилить й без того активні канадсько-українські відносини», - наголосив Сінгх.

Читайте також: Польща цьогоріч видасть українцям близько мільйона робочих віз

Як повідомлялося, улітку минулого року у парламенті Канади було зареєстровано петицію, яка закликала уряд запровадити безвізовий режим для короткострокових подорожей громадян України. Незважаючи на те, що підписи під петицією поставили 107 чинних федеральних депутатів та сенаторів з чотирьох основних політичних партій, включно із трьома партійними лідерами, уряд вирішив залишити візовий режим із Україною незмінним.

Зазначимо також, що Україна в односторонньому порядку скасувала візи для громадян більшості Західних країн, включно із Канадою, ще у 2005 році.