Каталонія також висунула ультиматум Іспанії

Лідери Каталонії не продемонстрували жодних ознак відмови від своєї заяви про незалежність після того, як Мадрид поставив ультиматум дати відповідь до 10 години ранку у четвер, 19 жовтня.

Про це повідомляє Euronews

Зазначається, що натомість лідер регіону Карлес Пучдемон заявив своїй Демократичній партії, що він не тільки не відмовиться від незалежності, але і далі буде рухатися до офіційного її оголошення.

У випадку, якщо Іспанія відхилить пропозицію діалогу і застосує статтю 155 Конституції, що обмежує самоуправління регіону, Каталонія оголосить про свою незалежність.

Читайте також: Каталонська криза: сьогодні спливає даний Іспанією термін

Також повідомляється, що у четвер в Барселоні пройшли протести тисячі демонстрантів, що підтримують єдність Іспанії.

Як повідомлялося, 10 жовтня у парламенті Каталонії було підписано декларацію про незалежність регіону від Іспанії, проте набрання сили цим документом було відкладене.

Після цього прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой дав каталонському лідеру час до понеділка, 16 жовтня, для відповіді на питання, проголошена незалежність регіону чи ні.

Однак у призначений день Пучдемон у своєму листі прем'єр-міністру Іспанії не надав чітких відповідей і попрохав про двомісячні переговори із центральним урядом.

Мадрид, зі свого боку, продовжив наполягати на чіткій відповіді Пучдемона, встановивши крайній термін до 10 ранку 19 жовтня.