Втручання Росії у вибори в США: допитали колишнього речника Трампа

Колишній речник адміністрації США Шон Спайсер, відомий своїм критичним ставленням до окремих американських ЗМІ, був допитаний офісом спеціального прокурора в якості свідка в рамках розслідування російського втручання у президентські вибори в США.

Про це повідомив центральний американський телеканал CNN із посиланням на джерело, близьке до розслідування.

"Слідчі офісу спеціального прокурора в понеділок допитали колишнього речника Білого дому Шона Спайсера в рамках російського розслідування", - зазначається в публікації.

Таким чином, Спайсер став третім посадовцем з ближнього кола президента Трампа, який дав свідчення офісу спецпрокурора Роберта Мюллера впродовж останнього часу. Так, минулого тижня був допитаний колишній голова апарату Білого дому Райнс Прібус, до цього слідчі поспілкувалися з виконавчим директором Національної ради безпеки Кейт Келлог.

При цьому повідомляється, що слідство розглядає їх лише як першу групу чиновників, що заслухаються в рамках розслідування. Далі передбачаються розмови з іншими високопоставленими посадовцями адміністрації Трампа.

Серед них, зокрема, називаються директор з комунікації Хоуп Хікс, радник Білого дому Дон Макган, радник з питань комунікацій Джош Раффель та адвокат Джеймс Бернхем.

Читайте також: Втручання Росії у вибори в США: слідство вивчає причетність Cambridge Analytica

"Слідчі Мюллера шукають документи та електронні листи, що стосуються звільнень радника з питань національної безпеки Майкла Флінна та директора ФБР Джеймса Комі", - йдеться в матеріалі з посиланням на джерела.

Крім того, за інформацією іншого джерела, команда Мюллера хоче отримати відомості про зустріч президента Трампа з російськими чиновниками, під час якої він похвастав про звільнення Комі, заявивши, що це послабило тиск на його адміністрацію.